zondag 30 oktober 2011

SBS en andere perikelen

Vanmorgen weer even een blokje gequilt van de SBS, onder het quilten door dwalen je gedachten nog al eens af. Ik doe iets langer dan 1 uur over zo'n blokje en er zitten 144 blokken in de SBS, zo'n Quilt wordt onbetaalbaar en dat is dan alleen het door quilten de rest moet er dan nog bij. Probeer gauw mijn gedachten op een ander spoor te zetten en dat lukt aardig. Het verwerken van  lapjes en alles wat daar bij hoort werkt ook wel therapeutisch bij mij, het geeft mij afleiding het geeft mij rust (als ik  niet te veel andere dingen erbij oppak) en het geeft natuurlijk ook een hoop gezelligheid en warmte. Ik kan met recht zeggen dat ik trots ben op mijzelf dat ik zoveel geduld kan opbrengen en er zoveel plezier aan beleef om aan deze quilt te werken.
Totaal 29 blokken gequilt.

Nu hang ik hem weer even over de bank en ga wat blokjes knippen voor de Varia-Hex. Daar heb ik nu 5 rijen aan elkaar zitten, dus als ik weer even wat blokjes klaar heb liggen kan ik daar ook weer even aan werken anders komt het er van de week niet zoveel van.

Onze jongste zoon heeft een kamer in Groningen gekregen en krijgt a.s. woensdag de sleutel dus dan raakt  mijn tijd daar aan op.
Voor hem wel fijn want hij moest verschillende keren in de week
 's morgens met de bus van 6 uur om op tijd op school te zijn en kwam dan 's avonds ook nog laat thuis, niet dat hij dan de hele dag school had hoor maar ja je kan tussen door niet naar huis (het is 2 uur rijden met de bus). Gister al gezellig met hem wat inkopen gedaan en wat nu zo leuk is aan studenten ze willen zo goed koop mogenlijk dus we zijn hier naar "het Goed" (2e hands winkel) gegaan en hebben daar servies goed en bestek enz gekocht, even in de vaatwasser en alles keurig schoon en kan ingepakt worden en woensdag mee naar Groningen. Uit mijn werk rij ik naar Groningen en kunnen ook nog even shoppen bij Ikea ook een heerlijke winkel om te sneupen en ideetjes op te doen. Zo nu gauw weer met de lapjes aan de gang.
Allemaal een fijne zondag,Annie

2 opmerkingen:

 1. oh Annie wat fijn voor je zoon dat zal wel even wennen zijn voor hem.

  je hexjes worden me toch een partij mooi!
  de sbs gaat dan mischien langzaam naar je zin maar jeetje wat een kunstwerk heb je er van gemaakt!

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig wordt jouw SBS, ik ben nog niet aan het doorquilten toe, maar ik geloof graag dat het een uur per blok is. Heb jij een all-over patroon of bekijk je het blok ? groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen