dinsdag 20 maart 2012

Voorjaar

Meestal begon de astronomische lente op 21 maart, maar daar komt verandering in. Vanochtend om 6.14 uur stond de zon precies boven de evenaar, waarmee de lente een feit was. Sinds 1896 kwam het begin van de lente nooit zo vroeg.

Sterrenkundigen bepalen het begin van de lente op basis van de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De afgelopen jaren begon de lente officieel meestal op 21 maart, maar de komende decennia is dat naar verwachting vrijwel elk jaar al op 20 maart.
 De lente begon op 1 maart al voor meteorologen.

Vanmorgen weer gezellig naar de Bee geweest, soms kletsen we meer dan dat wij wat doen.
Maar deze ochtend toch alle 3 ons blokje af gemaakt toevallig waren wij alle 3 met ongeveer het zelfde blokje bezig en Christine en ik maakten allebei dezelfde fout maar die werd snel hersteld.
Gina is met de rood-witte varia-hex bezig ook erg
mooi.

Christine had een hexagon-ster gemaakt omdat ze de hexagons zo leuk vind en wil daar een sterrenquilt van maken 

Zelf ben ik ook bezig met de Varia-hex maar krijgt weer een heel andere uitstraling als die rood-witte van Gina. De laatste weken heb ik niet zo heel veel gedaan, te druk met werk maar ook een beetje te veel aan mijn hoofd waardoor de puf soms ontbereekt.

Maar de Lente is vandaag dus begonnen tijd voor de grote schoonmaak haha

Fijne lente,


Annie

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk de lente !! En die begint van de week meteen goed ! Jullie zijn met mooie dingen bezig, gezellig zo'n Bee. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Annie ja het was weer erg gezellig ik geniet en kijk er na uit als jullie komen.

  ik heb vanmiddag nog twee sterren gemaakt en ook nog een blok gequilt aan de fwq.

  heerlijk nu lente we gaan er van genieten toch!

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, als het zonnetje gaat schijnen krijg je meteen weer zin om van alles te doen. Zelfs schoonmaken. Maar laat wat tijd over voor een handwerkje!!

  BeantwoordenVerwijderen