donderdag 29 september 2011

SBS en Varia-Hex

Vanmorgen weer gezellig naar Christine geweest om te quilten, kletsen enz, het was alweer een tijdje geleden omdat Christine aan het verbouwen is. We hebben zo een gezellig clubje met z'n 3en Gina Christine en ik. In de 3 jaar dat wij al bij elkaar komen heb ik al veel geleerd en zijn we al menig keertje op pad geweest. Vanmorgen heb ik aan mijn Varia-Hex gewerkt.


Ik heb 31 verschillend hexjes die ik allemaal in een schrift heb getekent en hier hou ik ook bij hoeveel ik van ieder hexje al heb. Ik sta er versteld van hoe leuk al die verschillende stofjes op deze manier toch heel leuk bij elkaar passen


Van mijn SBS heb ik inmiddels 13 blokken gequilt van de 144 , het schiet niet zo heel hard op maar ooit zal hij afkomen. En zoals het spreekwoord luid:

            IEDERE DAG EEN DRAADJE IS EEN  
                HEMDSMOUW IN EEN JAAR
          
          
Ik quilt 2 rondjes in het blok, als malletje gebruik ik een schoteltje en een glas en ik quilt in de naad van de kader aan binnen en buiten kant. Ik teken de rondjes met blauw uitwasbare stift en voor de erge donkere stofjes doe ik met een soort radarwieltje met kleermakerskrijtpoeder ( mooi woord voor scrabbel).
Dan ga ik nu maar eens even genieten van het mooie weer want morgen zaterdag en zondag komt het er niet van want dan moet ik werken.


Annie


3 opmerkingen:

  1. Je bent lekker bezig zo, en het ziet er allemaal heel leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Annie, leuk dat je ook een blog hebt. Wat is jouw SBS mooi geworden !! groeten van Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je een prachtige SBS quilt gemaakt! De blokjes komen echt super uit door de donker blauwe rand. Ik ga binnenkort ook starten met de SBS. Het lijkt me toch best lastig al die verschillende blokken! Leuk de varia-hexje, het ziet er zo vrolijk uit! Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen